9 Mart 2017 Perşembe

Yoğurt Mucizesi


             Yoğurt kilo vermek, kemik sağlığı, cilt güzelliği için mucize bir besindir. Sindirimin düzenlenmesinde, kan basıncı ayarlanmasında, kemiklerin sağlığının korunmasında sofralarımızdan eksik etmememiz gereken önemli bir yiyecektir. Kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirdiği için grip ve soğuk algınlığına karşı vücut direncini arttırır. Kadınların ortak sorunu kilo vermede yoğurt en büyük yardımcılarımızdan biridir. Yoğurdu açlık hissettiğiniz zamanlarda tükettiğinizde, metabolizma hızının düşmesini önler. Böylece halsizlik hissi ortadan kalkar. 
           Karın bölgemizdeki inatçı yağlardan kurtulmak için yoğurdu kullanabiliriz. Gece yatmadan önce bir kase yoğurda 1 kaşık pul biber ve yarım limon ilave edin. 15 gün uyguladığımızda sonuca inanamayacaksınız.
          Gelelim yüz güzelliğimiz için yoğurt maskelerine… Yoğurt, maske olarak kullanabileceğimiz hem doğal hem de ucuz bir mucizedir. 
          Limon yoğurt maskesi: 1 kase yoğurt, 1adet limonu karıştırın. Göz bölgeniz hariç tüm yüzünüze uygulayıp 15 dk. bekletin. Cildi arındıran, siyah nokta ve sivilcelerden kurtaran bu maske ile ayrıca cilt nemlenir, yağ miktarı dengelenir ve beslenir. Haftada 1 kez uygulayabilirsiniz.
          Karbonat yoğurt maskesi: Doğal peeling olan bu maske ayrıca ciltteki renk farklılıklarını, güneş lekelerini ve siyah noktaları azaltır. 1 kaşık yoğurdu 1 çay kaşığı karbonat ile karıştırıp kabarması beklenir. Göz ve dudak çevresi hariç tüm yüze uygulanır. Hassas ciltlerde 5-10 dk., normalde 20 dk. bekletilir. Ilık su ile yıkayıp soğuk su ile şoklanmalıdır.
           Bal ve yoğurt maskesi: 1 yemek kaşığı bal, 1kaşık yoğurt karıştırılıp 2 saat bekletilir. Daha sonra leke, kırışıklık ve siyah nokta olan bölgelere sürülüp 15 dk. bekletilir. Ilık su ile yıkanır.
           Salatalık yoğurt maskesi: 1 adet soyulmuş püre haline getirilen salatalık ve yarım kase yoğurt karıştırılır. Hemen kullanmak vitamin açısından önemlidir.15 dk. ciltte tutup ılık su ile yıkanmalıdır. Lekelerden  kurtulmak için ideal bir maskedir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder